Nuffnang Ads

Wednesday, October 13, 2010

Make sure stock kena ada k...

Klu korang demam,plg kuat pun korang telan paracetamol atau lebih terkenal dgn nama panggilan Panadol. Tp katakan klu baby plak demam, tgh mlm pulak tu, ubat plak xde, klinik 24 jam plak blum tentu bukak, tulis je 24 jam..apa yg korang nk wat bila jd cmni? Itu yg ada kn mengena ngan tajuk kt ats tu "Make sure stock kena ada k" tp stock apa? stock itu adalah Kool Fever.
Ha ni picture Kool Fever utk sape-sape yg x penah tgk menda ni. Klu tgk kt pek tu ada tulis ready tu use. So korang x yah ssh2 wat apa2 just ambik je menda tu dan tmpalkan pd dahi baby korang. Menda ni korang leh dptkn di farmasi, kedai-kedai mcm 7eleven tkpun pasaraya pun byk.
trafficadbar.com is the ultimate FREE website traffic generator.
Actually menda ni menggantikn air asam jawa. Klu dl2 mak-mak kita dl letak tuala ngan air asam jawa je kan. Tul x? Mesti korang ingat lg kan.

Korang jg dimestikn ada thermometer disimpan kt umah. Klu ada duit lebih beli yg jenis mcm pistol tu, tembak je leh tau bp suhu. Menda ni penting sgt utk kita check bp suhu demam baby kita. Make sure klu baby demam kita kn sentiasa check. Klu dah suhu capai 39 C tu kat-kat 40 C tu better korang bwk cepat g klinik. Takut jd perkr yg x diingini plak.
Jgn bg baby korang pakai bj lengang panjang cmni klu demam psn psl bj lengan pnjg ni kurang sket pengaliran udara.


Pastu pastikan baju baby tu ditkr pada bj yg jenis jaring-jaring tau yg lengan pendek. Pastu pasang lah kipas sket bg ada pengaliran udara. Pastu letak lah Kool Fever, lg bek korang tuamkan ngan air asam jawa kt bdn diorg. Jgn plak korang selimutkan badan diorg, confirm suhu bdn diorg melambung naik. Mcm kita org dewasa lepas mkn panadol biasanya mesti selimut 2 atau 3 lapis nk bg berpeluh , pastu br sihat. Tu kita ye cik kak!! klu baby jgn korang sj2 nk try plak ye.
Cian Nur Iman demam br ni, arini pun x kebah lg demamnya. Mgkn demam nk belajar jln agknya.

4 comments:

  1. aloh syiannye tgk muke dieee...hehehe...

    ReplyDelete
  2. kalau baby demam better letakkan tuala yang dilembapkan. dan pastikan sentiasa lembap....
    satu lagi kalau dah boleh minum air masak, bagi air masak sejuk kosong.
    ubat cuma boleh turunkan suhu time tu jer....

    ReplyDelete